Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Перфектния щрудел с тиква

Перфектния щрудел с тиква

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Перфектния щрудел с тиква
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Ако се съмнявате, че това е перфектният щрудел с тиква - просто го опитайте и всички съмнения ще се изпарят за секунди"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г (12 бр.)
  • тиква - 1.200 г изчистена
  • дюли - 2 бр.
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • краве масло - 100 г
  • лешници - 100 г
  • бадеми - 70 г
  • захар - 360 г (24 с.л.)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата, дюлите и ябълките се настъргват на дребно ренде. Поръсват се с канела и се объркват.

Кравето масло се разтопява.

Лешниците и бадемите се смилат и смесват.

Вземат се един лист от корите и се намазва с масло. Върху него се поставя втори лист, който също се намазва. Разпределя се 1/6 от плодовата плънка.

Наръсва се с част от ядките и се посипва с 4 с.л. захар. Листът се навива на руло и се поставя в тава, постлана с хартия за печене.

По същият начин се приготвят още 5 рула за вкусния щрудел с тиква. Отгоре се намазват с масло.

Щруделът се пече в предварително затоплена фурна на 160 градуса до зачервяване.

Може да отнеме и 1 час, но заради суровите плодове е необходимо повече време за печене.

Още топъл перфектния щрудел с тиква се поръсва с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: