Щрудел с тиква и месо

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Щрудел с тиква и месо
Снимка: Ivelina
1 / 6
29/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Колко ли ще е вкусен този солен щрудел с месо и тиква - не се чудете, а си го пригответе"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • тиква - 400 г
  • лук - 80 г
  • телешка кайма - 500 г или друг вид кайма
  • домати - 300 г консерва или пресни домати
  • средиземноморски подправки - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 3 щипки
  • магданоз - 2 с.л. замразен или връзка пресен
  • черен пипер - 1/2ч.л
  • сол - 1/2 ч.л.
  • рикота - 100 г или филаделфия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелената тиква на малки кубчета (около 2-3 см). Загрейте малко мазнина в тиган.

Запържете тиквата до готовност за около 5-10 минути. Прехвърлете в купа.

В същия тиган загрейте мазнина и запържете лука и каймата за 15 минути.

Добавете подправките и разбъркайте.

Изсипете доматения сос и гответе до сгъстяване. Разбъркайте задушената тиква в доматения сос с кайма дa се смеси равномерно.

От сместа и корите направете два щруделa.

Разстелете четири фини кори в тава върху хартия за печене. Намажете с рикота или друго меко сирене като Филаделфия.

Разпределете половината смес за пълнежа в средата на корите по дължина, за да покриете приблизително една трета от него.

Завийте, като си помагате с хартията, върху която са корите. Двата края прегънете навътре, за да не изтече сместа при печене.

Навийте и втория солен щрудел по същия начин.

Намажете с белтък и поръсете с тиквени семки и сирене чедър, ако желаете.

Прехвърлете във фурната и печете на 200 градуса за 20 - 30 минути до златисто. Оставете да се охладят за 10 минути, след което нарежете.

Поднесете със салата и меко сирене с пресни билки.

Непременно си приготвите тези така вкусни щрудели с тиква и месо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: