Начин на приготвяне
Нарежете обелената тиква на малки кубчета (около 2-3 см). Загрейте малко мазнина в тиган.
Запържете тиквата до готовност за около 5-10 минути. Прехвърлете в купа.
В същия тиган загрейте мазнина и запържете лука и каймата за 15 минути.
Добавете подправките и разбъркайте.
Изсипете доматения сос и гответе до сгъстяване. Разбъркайте задушената тиква в доматения сос с кайма дa се смеси равномерно.
От сместа и корите направете два щруделa.
Разстелете четири фини кори в тава върху хартия за печене. Намажете с рикота или друго меко сирене като Филаделфия.
Разпределете половината смес за пълнежа в средата на корите по дължина, за да покриете приблизително една трета от него.
Завийте, като си помагате с хартията, върху която са корите. Двата края прегънете навътре, за да не изтече сместа при печене.
Навийте и втория солен щрудел по същия начин.
Намажете с белтък и поръсете с тиквени семки и сирене чедър, ако желаете.
Прехвърлете във фурната и печете на 200 градуса за 20 - 30 минути до златисто. Оставете да се охладят за 10 минути, след което нарежете.
Поднесете със салата и меко сирене с пресни билки.
Непременно си приготвите тези така вкусни щрудели с тиква и месо.
Добър апетит!