Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с тиква и грис

Щрудел с тиква и грис

Щрудел с тиква и грис
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Щруделът със сигурност е един от най-любимите десерти на всички"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч
  • кори за баница - 1 бр.
  • оризов грис - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • Още
  • олио
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата. Сложете захарта, гриса, канелата и олиото. Разбъркайте добре.

Вземете две кори за баница. Поръсете с малко олио и кафява захар. Вземете и сложете част от плънката.

Завийте на руло и подредете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Повторете процедурата до изчерпване на количествата.

Готовите щрудели, поръсете с малко олио и кафява захар отгоре.

Печете щрудел с тиква и грис в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: