Начин на приготвяне
Тиквата за щрудела, както и и ябълките изчистете и нарежете на кубчета.
Орехите накълцайте на дребно. Фурмите почистете от костилките и нарежете на по-едри парченца.
Сложете продуктите в тенджера и добавете подправките.
Бергамотът счукайте и използвайте само семенцата.
Налейте водата и варете на слаб огън под капак за 15-20 минути или докато тиквата и ябълките омекнат.
Захар не използвам, тъй като тиквата за сладкиша, всички ябълки и фурмите са сладки.
Когато плънката е готова, я свалете от котлона и я оставете да изстине.
После постелете хартия за печене в тавата и от горе сложете лист от бутер тестото.
Разпределете плънката отвесно в средата на листа.
Направете разрези с ширина около 2 см. като започнете от начало и режете до плънката. Същото направете и в противоположната страна, като внимавате лентичките да са еднакви.
Започнете да заплитате, като едната лентичка прехвърляте от дясно наляво, а другата от ляво надясно, като по този начин покриваме плънката.
После намажете ябълковия щрудел от горе с жълтък и печете в загрята на 200 ℃ фурна за 25-30 минути.
Изстиналия щрудел с тиква и ябълки можете да поръсите с пудра захар.
Да ви е сладко!
Коментари