Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с тиква и конфитюр

Щрудел с тиква и конфитюр

ДаниДани
Новак
3323226730
Щрудел с тиква и конфитюр1 / 2
21/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8 парчета

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг изчистена
  • ябълки - 1 бр.
  • конфитюр - 1 бурканче /около 400 г/ или сладко
  • орехи - 1 чаена чаша
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • есенция - 1 капсула по избор
  • олио - 100 мл
  • кори за баница - 1 пакет /400 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата и ябълката /обелена и изчистена от семките/ се настъргват в купа на едрото ренде. Прибавя се конфитюрът /аз предпочитам сладко от череши или конфитюр от кайсии/ по избор. Добавят се орехите, галетата, канелата и есенцията/лимон или ром - по избор. Всичко се разбърква, докато продуктите се смесят добре.

Тавата за печене се намазва с мазнина. Корите се навиват на руло по две откъм късата им страна, като всяка кора се маже с малко мазнина с четка, слага се от пълнежа и готовите рула се редят в тавата /аз ползвам тавата от печката/. За улеснение предварително си преброявам корите, за да мога да си разпределя равномерно плънката.

Оформеният тиквеник се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече до приятен златист цвят. Докато е още горещ, се напръсква леко с вода и се покрива с кърпа.

Много лесно, бързо и невероятно вкусно. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: