Миланска торта с извара

Лили
Лили
Новак
16/02/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 673
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маргаринът, 125 гр. захар, 1 яйце и солта разбиваме на пяна и върху тях пресяваме смесеното с бакпулвера брашно. За да може тестото да се разточи, наливаме съвсем малко мляко. Малко повече от половината на тестото разстиламе в намазана с масло и поръсена с брашно форма, така че да се образува висок ръб наоколо.

Разбиваме добре на пяна прецедената извара, останалата захар и 1 яйце. Прибавяме като бъркаме ванилията и рома. Тази кремова маса разстиламе върху тестото.

Останалото тесто разточваме във форма на правоъгълник и намазваме с мармалад.

Навиваме на руло и нарязваме на филии. Ролцата нареждаме не много плътно върху изварата и намазваме с останалото яйце. Тортата печем в умерено силна фурна най - малко 60 мин. В началото на печенето покриваме с фолио, за да не загори бързо. Посипваме с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар