Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с лук и майонеза на фурна

Скумрия с лук и майонеза на фурна

Скумрия с лук и майонеза на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • червен лук - - 1/2 бр.
  • майонеза - 2 с.л
  • кетчуп - 2 с.л
  • подправки за риба - на вкус
  • лимони - 1/2 бр. сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата много добре.

Лука обелваме и нарязваме на едри шайби, които режем на две.

Слагаме скумрията в съд, прибавяме майонеза и кетчупа, подправки на вкус и разбъркваме, за да може рибата да се покрие със сместа.

Вземаме тава, която подмазваме с олио, и поставяме в нея скумрията, която може да преполовим.

Върху нея поставяме парченцата лука.

Поставяме скумрия с лук и майонеза на фурна и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: