Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с лук на фурна

Скумрия с лук на фурна

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Скумрия с лук на фурна
Снимка: Мартина Тракова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ще ни наглеждате ли скумрията с лук на фурна, докато изтичаме до магазина за още вино"

Необходими Продукти

  • скумрия - 4 бр.
  • лук - 2 бр. кромид
  • сол - на вкус
  • мазнина - 4 с.л. растителна
  • шарен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и нарязваме рибата на шайби. Осоляваме добре и оставяме да почине 2-4 часа в хладилник.

Нареждаме скумрията в тавичка и добавяме малко вода. Лука нарязваме на полумесеци и го разпределяме между парчетата риба.

Поръсваме с мазнината и шарения пипер. Печем в загрята фурна до зачервяване.

При сервиране добавяме парче лимон към печената риба.

Скумрията с лук на фурна е вкусна и лесна за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: