Тортиля с грах

Тортиля с грах
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Цветна и много вкусна тортиля с грах - хапвайте направо, докато е още топла"

Необходими Продукти

  • яйца - 12 бр.
  • сол
  • грах - 500 г замразен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сложете 2 -3 с.л зехтин и изпържете граха до омекване.

В купа разбийте яйцата с тел до еднородна смес. Добавете солта и разбъркайте.

Излейте яйцата при граха. Намалете котлона на ниска степен, защото може да изгори от вън, а от вътре да остане сурова апетитната тортиля.

При мен от 1-10 на 4-5 степен. Щом от едната страна стегне, обърнете тортилята с помощта на чиния от другата страна.

Изчакайте и ако е необходимо, повторете процедурата отново с обръщането.

Извадете и сервирайте веднага тортилята с грях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: