Начин на приготвяне
Взимаме пармезана и го рендосваме на най-ситното ренде. Оставяме го хубаво да изсъхне.
В купа смесваме маята, брашното и захарта. Заливаме ги с 40 мл топла вода, разбъркваме и оставяме да ферментира.
Пресяваме си брашното и към него добавяме изсъхналият вече пармезан и захарта. Разбъркваме хубаво. Към сместта внимателно прибавяме маята, която вече е готова. Добавяме содата и отново разбъркваме. Добавете 2 с.л. зехтин и замесете тестото. По време на месенето трябва да се добавят и другите 2 лъжици от зехтина.
От замесеното тесто направете топка и поставете в леко намазнен съд. Оставете да втаса около 40-60 минути.
През това време може да си разтопите маслото за намазването.
Когато тестото е готово, поставете го в тава /върху хартия или добре намазнена/. Поставете го под формата на торта.
Вземете чаша и я поставете по средата като център. Намажете с разтопеното масло и рендосайте отгоре пармезана.
Разрязваме лъчове от чашата до ръба на тавата. Всеки лъч се увива и затяга, като се внимава пармезанът да е завит и да не излиза отвън.
Когато Слънцето е готово, намазваме отгоре с разбитото яйце.
Пече се до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Коментари