Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Тортиля Еспаньола

Тортиля Еспаньола

Тортиля Еспаньола
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Да не опитате тортиля Еспаньола е като да отидете в Барселона и да не посетите Саграда Фамилия"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • картофи - 2 средни
  • лук - 1 глава
  • сол
  • пилешки бульон - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите и лука.

Загрейте в тиган олио. С белачка за картофи нарежете картофите на парченца, а лука - на големи кубчета. Изпържете ги заедно на среден котлон до омекване.

В голяма купа сложете яйцата. Добавете солта и бульона. Разбийте с пасатора.

Извадете картофите и лука с решетъчна лъжица. Сложете при яйцата.

С помощта на дървена шпатула намачкайте леко картофите.

В загрята тиган сложете 1 с.л. от мазнината, в която изпържихте картофите.

Изсипете сместа вътре.

Намалете котлона (при мен от 1-10, я пека на 4). Изпечете добре от двете страни.

Обърнете с чиния, по-голяма от диаметъра на тигана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: