Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотен десерт със скир и маскарпоне

Бишкотен десерт със скир и маскарпоне

Бишкотен десерт със скир и маскарпоне
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Лекичък и много нежен бишкотен десерт със скир и маскарпоне - удоволствие за душата"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 2 пакета меки
  • прясно мляко - 1 купичка
  • скир - 400 г
  • маскарпоне - 150 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче бурбонска
  • лимонов сок - 1/4 ч.л.
  • желе - 2 с.л. от ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме скира, маскарпонето, бурбонската ванилова захар, пудрата захар и лимоновия сок.

Започваме да сглобяваме десерта.

Топваме за кратко всяка бишкота в прясното мляко.

В дълбока правоъгълна формичка редим един ред напоени бишкоти.

Отгоре разпределяме 1/3 от крема. Отгоре втори ред бишкоти, крем, пак бишкоти и накрая останалия крем.

Сипваме от ягодовото желе отгоре на няколко места с лъжичка и разнасяме многократно в различни посоки.

Продължаваме да разнасяме с лъжичката до получаване на нежен розов меланж на бисквитената тортичка.

Увиваме хубаво с прозрачно фолио и прибираме бишкотен десерт със скир и маскарпоне в хладилника за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: