Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие с октопод

Предястие с октопод

KameliaKamelia
Новак
156025
Предястие с октопод
Снимка: Kamelia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пипала на октопод - 1 кг
  • яйца - 8 бр. или пъдпъдъчи
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 6 зрънца
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 50 г
  • магданоз - 5 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Октоподът се измива добре.

В подходяща тенджера загряваме вода с дафиновия лист, черния пипер и малко сол.

Преди да заври водата, пускаме октопода и варим на среден огън, докато омекне.

Проверяваме с вилица. Отцеждаме водата и оставяме да се охлади.

От зехтина, чесъна, магданоза и сол на вкус приготвяме сос, като всичко се пасира добре.

Октоподът го нарязваме на парчета, подреждаме в чиния, украсяваме предястието с октопод с варените яйчица и преди сервиране го ползваме със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: