Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Октопод в доматен сос

Октопод в доматен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Октопод в доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • октопод - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • домати - 5 бр.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре откоподите и ги нарежете. Сложете ги в сгорещен тиган без олио.

Оставете ги докато поемат течността, която са пуснали в тигана, след което ги свалете от огъня.

Нарежете лука и ги запържете с олио до пожълтяване.

Добавете предварително обелените и настъргани домати и ги оставете да поврят 5 минути. След това добавете октоподите и варете до готовност в доматения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: