Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Октопод с чесън

Октопод с чесън

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Октопод с чесън
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Казват, че хората имат една само една голяма любов в живота си. Нашата е Средиземноморската кухня"

Необходими Продукти

  • октопод - 1 кг
  • бяло вино - 180 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете целия октопод с лимоновия сок за 50 минути. Извадете от водата, охладете октопода и го нарежете на парчета.

Загрейте зехтин в тенджера, добавете октопода със ситно нарязания чесън, виното и лука и гответе, докато течността започне да се абсорбира.

Поръсете с магданоз и сервирайте веднага с препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: