Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Чеснови пуешки пържоли на скара

Чеснови пуешки пържоли на скара

Чеснови пуешки пържоли на скара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4
"Чеснови пуешки пържоли на скара - здравословни, апетитни, бързи за приготвяне"

Необходими Продукти

  • пуешки пържоли - 5 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - връзка пресен
  • сол
  • пипер меланж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и попийте водата по тях. Посолете и поръсете с черен пипер.

Загрейте скарата. Намажете я с малко зехтин и сложете пържолите.

Нарежете магданоза на дребно. Пресовайте чесъна с преса за чесън. Добавете зехтина и разбъркайте.

Щом обърнете пуешките пържоли от другата страна, с помощта на силиконова четка намажете опечената част с чесновата смес.

Изчакайте да се изпече долната част и извадете пържолите в подходяща чиния.

Сервирайте веднага чесновите пуешки пържоли на скара, докато са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: