Начин на приготвяне
Загрейте тигана с двете супени лъжици зехтин. Сложете фъстъците и намалете котлона. Не трябва да е много силен, но и не много слаб.
Пържете, докато започнат леко да се зачервяват, като бъркате постоянно, без да спирате. Внимавайте много, защото границата е много малка, за да прегорят.
Имайте предвид, че след като ги извадите, те продължават да се пържат, дори и да не са на котлона.
Аз винаги ги вадя една идея, преди да станат готови, и са всеки път перфектно изпържени.
Извадете с решетъчна лъжица в чиния. Веднага сложете солта и разбъркайте хубаво.
Оставете да изстинат напълно.
Съхранявайте това бирено мезе в чисти бурканчета с капачка.
Така ще имате дълго време пържени фъстъци на тиган - мезенце за биричката или винцето.