Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Пържени фъстъци на тиган

Пържени фъстъци на тиган

Пържени фъстъци на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
5 мин.
Порции
5
"Пържените фъстъци са отлично бирено мезе за приятелска компания и добра дума"

Необходими Продукти

  • фъстъци - 500 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тигана с двете супени лъжици зехтин. Сложете фъстъците и намалете котлона. Не трябва да е много силен, но и не много слаб.

Пържете, докато започнат леко да се зачервяват, като бъркате постоянно, без да спирате. Внимавайте много, защото границата е много малка, за да прегорят.

Имайте предвид, че след като ги извадите, те продължават да се пържат, дори и да не са на котлона.

Аз винаги ги вадя една идея, преди да станат готови, и са всеки път перфектно изпържени.

Извадете с решетъчна лъжица в чиния. Веднага сложете солта и разбъркайте хубаво.

Оставете да изстинат напълно.

Съхранявайте това бирено мезе в чисти бурканчета с капачка.

Така ще имате дълго време пържени фъстъци на тиган - мезенце за биричката или винцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: