Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Пържени кюфтета от леща на тиган

Пържени кюфтета от леща на тиган

Пържени кюфтета от леща на тиган
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Могат да се поднесат със сос от кисело мляко, майонеза и чесън. Става нещо уникално!"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леща се сварява и отцежда, в робот се мели до консистенция на пюре. Сместа се овкусява със сол, кимион и черен пипер, чукват се и трите яйца и се бърка на ръка до хомогенна смес.

Намазняват се ръцете и с помощта на лъжица се оформят кюфтенца от леща до колкото е възможно. Пържат се на леко намазнен тефлоноф тиган до лек загар от двете страни.

Могат да се поднесат със сос от кисело мляко, майонеза и чесън. Стават разкошни вегетариански кюфтенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: