Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на тънки филийки.
Отцедете ги от водата и ги подсушете.
Сгорещете олиото /достатъчно, за да покрива картофите/.
Изпържете картофките до златисто. Отцедете ги от мазнината и ги овкусете със сол и къри.
Нарежете свинското месо на подходящи парчета. Сложете ги в съд /тиган/ за пържене. Добавете около 1 к.ч. олио и пържете до златисто.
Добавете нарязания лук на подходящи парчета и го добавете към месото. Пържете до омекване на лука. Овкусете пърженото свинско със сол и черен пипер.
В подходящ съд, сложете в средата изпърженото месо и го обиколете с пържени картофки.
Гарнирайте с перца зелен лук.
Свинското на тиган с пържени картофки е готово.