Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Гофрети с банан и крем от маскарпоне

Гофрети с банан и крем от маскарпоне

Гофрети с банан и крем от маскарпоне
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Страхотен начин за подобряване на настроението - гофрети с банан и маскарпоне"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мая - 7 г суха
  • прясно мляко - 300 мл
  • кафява захар - 100 г
  • брашно - 350 г
  • краве масло - 100 г
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • още
  • банани
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • маскарпоне - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • топинг шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете сметаната и пудрата захар. Разбийте на твърди връхчета, като малко преди да изключете миксера, добавите и маскарпонето.

Оставете в хладилника, докато направите гофретите.

За тях разбийте яйцата в купа. Разтворете маята в прясното мляко. Сложете всички съставки без захарта.

Разбъркайте добре до смес без бучки. Оставете за половин час да почине. Загрейте гофретника.

Добавете през това време захарта в купата и разбъркайте. Гребете малко количество от сместа с черпак и сложете в уреда.

Затворете и изпечете до готовност. Извадете върху решетка и без да ги застъпвате. Оставете да изстинат.

Сервирайте в чиния с крема от маскарпонето, банани и полети обилно с топинг шоколад.

Тези гофрети с банан и крем от маскарпоне са идеален десерт или следобедна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: