Начин на приготвяне
В купа сложете сметаната и пудрата захар. Разбийте на твърди връхчета, като малко преди да изключете миксера, добавите и маскарпонето.
Оставете в хладилника, докато направите гофретите.
За тях разбийте яйцата в купа. Разтворете маята в прясното мляко. Сложете всички съставки без захарта.
Разбъркайте добре до смес без бучки. Оставете за половин час да почине. Загрейте гофретника.
Добавете през това време захарта в купата и разбъркайте. Гребете малко количество от сместа с черпак и сложете в уреда.
Затворете и изпечете до готовност. Извадете върху решетка и без да ги застъпвате. Оставете да изстинат.
Сервирайте в чиния с крема от маскарпонето, банани и полети обилно с топинг шоколад.
Тези гофрети с банан и крем от маскарпоне са идеален десерт или следобедна закуска.