Начин на приготвяне
В купа смесваме сиренето Маскарпоне с избраното сладко (аз ползвам от ягоди, от малини или от праскови).
Към тях прибавяме цеденето мляко и ванилията.
В отделна купа разбиваме сметаната до твърд връх.
Добавяме и внимателно смесваме с маскарпонето и цеденото мляко.
След като достигнем гладка смес, нарязва е бананите на филийки.
Прясното мляко поставяме в удобен съд за потапяне на бишкотите.
Начупваме си бишкотите на удобни парчета, за да се побират в избраните чашки или купички. Ако желаете, подредете своят десерт в чашка, като цяла торта във форма или тавичка.
Парчетата бишкотите се потапят от едната страна и се нареждат.
Върху тях разнася е плътен пласт от крема и един ред от нарязаните на филийки банани.
Следва отново ред бишкоти и след тях-крем.
Финалният слой трябва да е с крем.
Можете да завършите визита на десерта си с пръска по Ваш избор-настърган шоколад, кокосови стърготини, натрошени ядки и т.н.
Аз използвах сушени ябълки и малини за тази бърза торта в чаша с маскарпоне и банан.