Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Мезе за вино от рулца от раци

Мезе за вино от рулца от раци

ИваИва
Новак
1215037
Мезе за вино от рулца от раци
Снимка: Ива
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Отваряйте бутилка вино и сервирайте чудното мезе от рулца от раци - перфектна комбинация"

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 500 г
  • майонеза - 200 г
  • яйца - 5 бр
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сваряваме яйцата до твърд жълтък. Отделяме в две купички белтъци от жълтъци.

2. Намачкваме добре жълтъците, посоляваме ги и слагаме майонезата. Разбъркваме добре.

3. Слагаме в чопър рулцата от раци или ги нарежете на много ситно, ако не разполагате с чопър.

4. Същото правим и с белтъците.

5.. Добавяме рулцата от раци и белтъците при жълтъците с майонеза и разбъркваме добре, докато не се получи гъста смес.

6. От сместа оформяме равни топчета, които нареждаме в чинийка. Оставяме в хладилник за поне 30 минутки да стегне всичко.

Това мезе върви с бяло вино.

Мезето за вино от рулца от раци е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: