Начин на приготвяне
Ако рулцата от раци са замразени и нямате време да чакате да се размразят, налейте в купа хладка вода и потопете ролцата без да отстранявате опаковката. След 15-20 минути ще са готови за готвене. Отстранете целофана на всяко парче.
В загрят тиган капнете зехтина и добавете маслото да се разтопи. Пуснете едната скилидка чесън в тигана за няколко минути, за да овкуси маслото и след това я извадете.
В купа изсипете брашното, щипка сол, черен пипер и оваляйте в сместа всяко едно от ролцата. Запържете ги в маслото от двете страни. Когато са готови, добавете бялото вино, запържената скилидка чесън, сока от половин лимон, намалете котлона и захлупете за няколко минути.
Готовите ролца подредете в чинии, като използвате свежите листа от маруля за подложка и изстискайте другата половина от лимона върху тях.
Настържете малко кора от лимон най-отгоре и поръсете с черен пипер и ситно нарязан чесън и магданоз.
По желание може да направите сос от маслото, виното и лимоновия сок (останали ви в тигана), като загреете всичко и добавите при непрекъснато бъркане брашно и чаша зеленчуков бульон. Накрая добавете чесън и нарязан магданоз или копър.
Задушените ролца от раци с масло, чесън и бяло вино са много вкусни.
С рулца от раци препоръчваме да опитате и някоя от нашите страхотни салати с рулца от раци.