Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Солени бисквити със сирене и маслини

Солени бисквити със сирене и маслини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Солени бисквити със сирене и маслини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
11/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
32 мин.
Порции
10
"Солените бисквитки се приготвят много бързо и лесно, а са толкова хрупкави и вкусни"

Необходими Продукти

  • сирене - 100 г бяло, саламурено (краве или овче)
  • маслини - 16 бр. обезкостени, черни
  • брашно - 180 г
  • кисело мляко - 65 - 70 г гъсто, пълномаслено
  • краве масло - 100 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези чудесни соленки приготвям изцяло в блендер и така не се налага да меся тесто.

В днешно време всяка домакиня разполага с такъв уред, защото той спестява много време и усилия.

В каната на блендера се слагат сиренето, студеното масло направо от хладилника и обезкостените маслини. Смилат се за 5-6 секунди.

Добавят се киселото мляко - гъсто и много маслено (аз използвам домашно биволско, което е направо като катък). В него предварително е угасена содата.

Сипва се и брашното и уредът се включва за 10-12 секунди, след което тестото е готово. Взависимост от консистенцията на сиреното и млякото е възможно да се получи по-рядко тесто, затова в този случай си добавете малко брашно. В обратния - сложете допълнително кисело мляко.

Тестото става гладко и не лепне.

Може да се разточи и да се изрежат бисквитки или просто да се откъсват топчета и да се сплескват между двете длани.

Солените бисквити се подреждат на малко разстояние в тава, покрита с хартия за печене или намазнена.

Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна до златист загар.

Изчакват се да изстинат, преди да се поднесат.

Солените бисквити със сирене и маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: