Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Яйчено руло с кайма и гъби

Яйчено руло с кайма и гъби

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Яйчено руло с кайма и гъби
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
12/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Добавете свежа гарнитура към яйченото руло с гъби и кайма и се насладете на страхотната вечеря"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • кашкавал - 170 г
  • майонеза - 200 г
  • за пълнежа
  • кайма - 500 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, колкото да се обединят белтъци и жълтъци. Прибавят се майонезата и настърганият на дребно кашкавал.

Сместа се изсипва в тавата от печката, постлана с хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до леко покафеняване.

Гъбите се нарязват на дребно.

В тиган в загрято олио се задушава дребно нарязаният лук. Добавят се гъбите и се готвят до готовност. Сместа се оставя да изстине.

Към нея се добавя каймата и се овкусява с подправките. Разбърква се много хубаво.

Изстиналото солено руло се освобождава от хартията.

От страната, на която е била хартията, се разполага плънката.

Навива се на руло.

Рулото се поставя в тава и се покрива с алуминиево фолио.

Поставя се в предварително загрята фурна на 180 градуса и се запича 20-25 минути.

След като рулото се поохлади, се нарязва на филийки.

Приятен апетит!

Яйченото руло с кайма и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: