Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява на 180 °C.
Пригответе си тава, покрита с хартия за печене. Не мажа хартията с масло, но ако не сте сигурни във вашата, намажете. Тавата ми е с размер 28 на 31 см. Но това няма значение, не го правя, колкото тавата, а по-малко.
Отделете белтъците от жълтъците. Използвайте две купи.
Добавете към жълтъците крема сиренето, бакпулвера, ванилията и подсладителя.
Разбийте, първо, белтъците на сняг. Веднага след това разбийте жълтъците с крема сиренето.
Изсипете сместа с жълтъците при белтъците и бъркайте с шпатула на ръка. Разбърквайте бавно и внимателно! Получава се пухкава смес.
Изсипете сместа в тавата и оформете правоъгълник с помощта на шпатулата.
Пече се около 10-15 минути, но това зависи от фурната. Моята е газова!
Извадете блата и го оставете да изстине.
Гарнирайте го по ваш вкус. За да е по-дебело рулото, го навийте откъм късата страна. За навиването си помагайте с хартията за печене.
Готовият кето сладкиш приберете в хладилника поне за половин час.
За крема смесих крема сиренето със заквасената сметана и подсладителя. Намазах блата за сладкото рулото.
Отгоре на кето сладко яйчено руло сложих сладко от горски плодове и размесих леко с крема.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.