Начин на приготвяне
Морковът и двата вида лук се нарязват на много ситно. В купа разбиваме яйцата и млякото с миксер, след това махаме миксера, прибавяме останалите продукти и разбъркваме.
Загряваме тигана (умерен огън) и щом е готов, го мажем с четка с олио и с черпак сипваме от сместа, колкото за палачинка.
Щом се е позапелка, навиваме внимателно от единия край (до средата на тигана), мажем с олио тази част която е открита, пъхаме лъжицата (плоска решетъчна лъжица) под навитата част и леко я издърпване назад.
Там, където е стърчащият край на рулото, сипваме от течността, запичаме и пак навиваме, мажем олио, издърпваме и отново сипваме от сместа. Така докато свърши сместа, накрая внимателно изваждаме с две лъжици и слагаме в чиния.
На снимките се вижда.
Коментари