Яйчено руло

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Яйчено руло
Снимка: Наталия Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"От нас предложението за лек обяд,а от вас идеята с каква салата да го поднесем"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1/4 морков
  • зелен лук - 4 - 5 листа
  • чесън - 2 листенца пресен
  • захар - щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът и двата вида лук се нарязват на много ситно. В купа разбиваме яйцата и млякото с миксер, след това махаме миксера, прибавяме останалите продукти и разбъркваме.

Загряваме тигана (умерен огън) и щом е готов, го мажем с четка с олио и с черпак сипваме от сместа, колкото за палачинка.

Щом се е позапелка, навиваме внимателно от единия край (до средата на тигана), мажем с олио тази част която е открита, пъхаме лъжицата (плоска решетъчна лъжица) под навитата част и леко я издърпване назад.

Там, където е стърчащият край на рулото, сипваме от течността, запичаме и пак навиваме, мажем олио, издърпваме и отново сипваме от сместа. Така докато свърши сместа, накрая внимателно изваждаме с две лъжици и слагаме в чиния.

На снимките се вижда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не се ли накъсва яйцето, явно начина е по различен на приготвяне.
26.05.2016 23:43
1
Покажи всички подкоментари