Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Солени еклерчета с катък

Солени еклерчета с катък

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Солени еклерчета с катък
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • За пълнеж
  • катък - 500 г
  • копър - нарязан ситно на вкус
  • чесън - 1 скилидка пасиран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за еклерите приготвяме, като слагаме в тенджерка да заври водата с щипка сол и олио. След това изсипваме цялото брашно и бъркаме с лъжица, докато тестото се събере на топка и се отделя от дъното на тенджерата.

Готовото тесто оставяме да изстине и добавяме постепенно яйцата едно по едно с непрекъснато разбъркване, докато се усвоят от тестото (може да си помогнем с миксер за разбъркване на тесто).

От готовото тесто шприцоваме еклерчета в намазана с мазнина и посипана с брашно тавичка (може да слагаме от тестото и с лъжичка).

Изпичаме в гореща фурна 180-200 градуса, докато удвоят обема си и станат златисти. Готовите еклери трябва да са лекички.

Изпечените еклери пълним с катък смесен с копър и чесън . Гарнираме на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: