Начин на приготвяне
В дълбока купа сложете катъка. Ако не разполагате с домашен или с готов (от магазина), можете да го приготвите от цедено кисело мляко и сирене.
Прибавете содата за хляб и я угасете с малко оцет. Разбъркайте. Чукнете яйцето и отново разбъркайте.
Добавете накълцаните на ситничко колбаси и печената чушка. Прибавете олиото, черния пипер, солта. Разбъркайте отново и постепенно започнете да прибавяте лимецовото брашно. Трябва да се получи гъста лепкава смес.
Разпределете сместта в 12 бр. силиконови формички за мъфини. Поръсете отгоре с черен сусам.
Печете солените мъфини в предварително загрята на 190 градуса фурна до готовност.
Бележка: Ако желаете, можете към сместта да прибавите маслини, семена и ваши любими билки.
Да ви е вкусно!
Солените лимецови мъфини с катък са чудни!