Начин на приготвяне
Разбийте първо яйцата, прибавете захарта и с помощта на тел или миксер разбивайте до стопяване на захарта. Сипете водата, ванилията и олиото.
Отново разбъркайте и най-накрая прибавете брашното, смесено с бакпулвера. От получената добре разбита смес отделете в чаена чаша и оцветете с какаото.
Намажете формата с олио поръсете с малко брашно и сипете сместа. Сипете какаовата смес отгоре и поръсете накиснатите стафиди.
Минете с дървено шишче по средата за да се получат шарки и печете кекса на 170 градуса до готовност.
Всяка фурна е различна, затова уточнявам, че аз пека на долен реотан, най-накрая включвам и горния.
Пухкавият кекс с какао и стафиди е готов.