Начин на приготвяне
Първо, нарязваме тиквата на дребни парчета.
В завряла вода ги сваляме и ги оставяме да изстинат.
Слагаме тенджера с 300-400 мл вода на котлона, когато заври водата, пускаме 3-те яйца ниско до водата едно по едно и ги забулваме с лъжица.
Оставяме ги 3-4 мин, като бъркаме леко.
След като се извадят яйцата, се оставят на кухненска хартия, за да се отцедят.
Нарязваме хляба на кубчета и ги разпределяме в тава.
Поливаме леко със зехтина и поръсваме с чубрицата.
Разбъркваме ги и печем на 180 градуса загрята фурна до пожълтяване.
Пасираме тиквата, добавяме сметаната и сол на вкус към кремсупата от тиква, може и масло.
Добавяме яйцата в кремсупата от тиква с крутони и забулени яйца.