Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа от тиква с крутони и забулени яйца

Кремсупа от тиква с крутони и забулени яйца

ДеницаДеница
Новак
244
Кремсупа от тиква с крутони и забулени яйца
Снимка: Деница
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • тиква - 1 цигулка
  • течна сметана - 1/4 ч.ч. за готвене
  • сол - на вкус
  • хляб
  • зехтин
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарязваме тиквата на дребни парчета.

В завряла вода ги сваляме и ги оставяме да изстинат.

Слагаме тенджера с 300-400 мл вода на котлона, когато заври водата, пускаме 3-те яйца ниско до водата едно по едно и ги забулваме с лъжица.

Оставяме ги 3-4 мин, като бъркаме леко.

След като се извадят яйцата, се оставят на кухненска хартия, за да се отцедят.

Нарязваме хляба на кубчета и ги разпределяме в тава.

Поливаме леко със зехтина и поръсваме с чубрицата.

Разбъркваме ги и печем на 180 градуса загрята фурна до пожълтяване.

Пасираме тиквата, добавяме сметаната и сол на вкус към кремсупата от тиква, може и масло.

Добавяме яйцата в кремсупата от тиква с крутони и забулени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: