Начин на приготвяне
Може би ще се изненадате, но е напълно възможно да се направи карамел и без захар.
Карамелът се приготвя лесно и бързо, като е нужно само да смесите съставките за него и да загрявате до получаване на хубав златист цвят и малки мехурчета.
Няма да отнеме повече от пет минути на умерен котлон, като от време на време трябва да се разбърква.
Имайте предвид, че няма да се втвърди като класическия, но може да полеете крем карамела след като е обърнат в чиния. Ако все пак се получи по-плътен, направо налейте в чашките за десерта.
За крема разбийте добре яйцата и към тях добавете стевията. Налейте ги в затопленото мляко и разбъркайте. Ако е нужно, добавете още стевия за повече сладост.
Налейте директно в подходящи купички за крем карамел или както вече споменахме - с малко от получения карамел на дъното.
Подредете чашите в тава с налята в нея вода - течността трябва да стига до половината на формите. Печете крем карамела на 130 градуса за около 90 минути.
Оставете да изстине в изключената фурна и след това го приберете в хладилник, за да се охлади.
Обърнете крема върху чинийка. Ако не се отдели от чашата, леко минете по ръбовете с тънко ножче. Залейте с още от карамела, по желание.
Крем карамелът със стевия и агаве за диабетици е готов.
Коментари