Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Сладки за диабетици с ароматни подправки

Сладки за диабетици с ароматни подправки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Сладки за диабетици с ароматни подправки
Снимка: Марияна
1 / 4
18/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Вкусни и ароматни сладки за диабетици, които може да хапвате без притеснение"

Необходими Продукти

  • типово брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • суитли - ½ с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 к.л. на плах
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • олио - 5 с.л.
  • оцет - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • орехи - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито.

В купичка разбиваме яйцето с помощта на вилица. Слагаме вътре ½ с.л суитли за диабетици и разбиваме с вилица.

Прибавяме прясното мляко, олиото, канелата, джинджифил на прах и индийското орехче на прах и разбиваме много добре.

В содата за хляб прибавяме оцета, за да шупне, и я добавяме към другите продукти.

На части вътре в купата слагаме типовото брашно и замесваме меко тесто за сладки. Оформяме го на топка. Оставяме го на страна.

Почистваме си орехите и ядките ги разделяме на по ¼. Върху плот разточваме тестото с точилка. С помощта на формичка за сладки или гърлото на чашка си режим диетичните сладки.

Излишъка пак замесваме, разточваме, изрязваме полезни сладки за диабетици.

Подреждаме ги сладките на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.

Върху всяка сладка слагаме по една ядка, като я забучваме отгоре.

Печем сладките за диабетици с ароматни подправки в загрята на 180°C за около 10-11 мин до готовност.

Получават се около 30 бр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: