Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито.
В купичка разбиваме яйцето с помощта на вилица. Слагаме вътре ½ с.л суитли за диабетици и разбиваме с вилица.
Прибавяме прясното мляко, олиото, канелата, джинджифил на прах и индийското орехче на прах и разбиваме много добре.
В содата за хляб прибавяме оцета, за да шупне, и я добавяме към другите продукти.
На части вътре в купата слагаме типовото брашно и замесваме меко тесто за сладки. Оформяме го на топка. Оставяме го на страна.
Почистваме си орехите и ядките ги разделяме на по ¼. Върху плот разточваме тестото с точилка. С помощта на формичка за сладки или гърлото на чашка си режим диетичните сладки.
Излишъка пак замесваме, разточваме, изрязваме полезни сладки за диабетици.
Подреждаме ги сладките на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.
Върху всяка сладка слагаме по една ядка, като я забучваме отгоре.
Печем сладките за диабетици с ароматни подправки в загрята на 180°C за около 10-11 мин до готовност.
Получават се около 30 бр.