Начин на приготвяне
Стъпка 1:
Натрошаваме бисквитите с блендер на ситни трохи и към тях прибавяме 70 грама от маслото което предварително сме разстопили. Получената смес разстиламе във форма с отделящо се дъно (моята е ф22) и я поставяме във фризера.
Стъпка 2:
В тенджера поставяме 300 мл от прясното мляко и останалото масло (80 г) и го затопляме. В другите 200 мл прясно мляко прибавяме 3 цели яйца, 2 жълтъка, стевията 12.5 г и брашното.
След като вече загрятото мляко започне да завира бавно доливаме със сместа и бъркаме интензивно до получаването на гъст и гладък крем. Сваляме го от котлона и го оставяме настрана.
Стъпка 3:
На водна баня разтапяме шоколада с една супена лъжица прясно мляко и го оставяме настрана. В отделна купа разбиваме 4 белтъка с една лъжичка сол на сняг до получаване на твърди връхчета.
При вече разтопения шоколад малко по малко добавяме от разбитите на сняг белтъци, като внимателно се бърка отдолу нагоре, за да не спадне сместа. След добавянето на цялата белтъчна смес при шоколада оставяме крема за 10 мин. на страна.
Стъпка 4:
Изваждаме бисквитената основа от фризера. Нарязват се бананите на еднакви по дебелина парченца и се нареждат върху бисквитената основа. Заливаме с крема от шоколад и белтъци и оставяме в хладилник за 10 минути. След това се залива и с крема от прясно мляко с яйца.
По желание се украсява бисквитената торта с ягодите или с украса по ваше желание, става добре и с кокосови стърготини. Прибираме в хладилник за около 4 часа .
Коментари