Начин на приготвяне
В тенджерка сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете наситнения лук с едната скилидка чесън.
Прибавете доматите, черния пипер, солта и другата скилидка чесън. Намалете огъня и оставете соса да ври до сгъстяване. След това махнете от котлона и го оставете настрана.
Измийте тиквичката, нарежете я. Посолете и оставете да престои 30-тина минути.
В подходяща дълбока чиния разбийте яйцето. В друга сипете ригана и галетата. Всеки резен тиквичка се потапя в яйцето, след което се овалва в галетата.
Подредете в намазнена тава панираните тиквички.
Изпете ги в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Малко преди да извадите от фурната, ги поръсете с пармезан.
Поднесете печените тиквички заедно с доматения сос.
Панираните тиквички с лучен сос са много вкусни.