Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Оризови спагети с китайско зеле и джинджифил

Оризови спагети с китайско зеле и джинджифил

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269812
Оризови спагети с китайско зеле и джинджифил
Снимка: TanyaGyurova
1 / 2
17/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"За почитателите на китайската кухня имаме оризови спагети с китайско зеле - приятен апетит"

Необходими Продукти

  • оризови спагети - 1/2 пакет от плоските
  • китайско зеле - 4 листа
  • праз - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 см
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • селъри - 2 бр. стебла
  • царевички - 3 - 4 бр. мариновани бейби
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • соев сос - на вкус
  • олио
  • сусамово олио - няколко капки (може и без него)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган задушавате праз лук, нарязан на средно големи парченца.

Към него добавяте чесън, джинджифил, нарязан на ситно и морков на лентички (те се правят най-лесно с белачка за картофи ;)

Добавяте листата от китайско зеле, нарязани на ленти, като за салата.

Добавяте селърито, нарязано на средно големи парченца.

През цялото време доливайте по малко вода, за да се задушават зеленчуците, а не да се пържат.

Добавете куркумата и соевия сос и разбъркайте добре.

Идва ред на бейби царевичките, на които не им трябва готвене. Добре е те да са леко хрупкави.

В отделен съд сварете оризовите спагети за ок. 6 минути.

Отцедете спагетите и ги добавете в тигана при готовите зеленчуци и разбъркайте добре.

Може да добавите още соев сос и няколко капки сусамово олио за по-екзотичен вкус на оризовите спагети с китайско зеле и джинджифил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: