Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Картофи с пилешко бутче, джинджифил и спагети

Картофи с пилешко бутче, джинджифил и спагети

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528762332
Картофи с пилешко бутче, джинджифил и спагети
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Кой да предположи, че просто всичко се смесва и става толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • картофи - 1/2 кг
  • джинджифил - 1 с.л. настърган на ситно ренде
  • лук - 1 глава
  • олио
  • червен пипер
  • сол
  • моркови - 1 бр.
  • чубрица
  • спагети - 2 шепи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам бутчето, на което съм премахнала кожата, обезкостявам го.

Кожата я махам, понеже казват, че в нея се съдържат остатъци от медикаментите, с които инжектират пилетата, а има по нея и много мазнина.

В тенджера запържвам лука и моркова. Добавям нарязаните на кубчета картофи, разбърквам ги, ръся червения пипер и чубрицата и заливам в гореща вода.

Оставям на бавен огън тенджерата да къкри до сваряването на продуктите.

Спагетите добавям, когато картофите поомекнат, около 15 минути преди края на готвенето. Добавям обезкостеното бутче и изключвам котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела Павлова
Даниела Павлова
Добре се получи, само че аз използвах от полуготовите спагети.
22.09.2022 13:00
Mariane
Mariane
Валентина, нито в продуктите виждам количеството на спагетите, нито в описанието виждам кога, колко и защо се слагат. Бихте ли уточнили?
27.04.2017 12:00