Начин на приготвяне
Разбърквате киселото мляко със захарта до хомогенна смес (може да бъркате и само с лъжица).
Добавяте олиото на малки дози, като бъркате добре.
Добавяте брашното, смесено със содата, и след това добавяте какаото, като отново разбърквате добре.
Накрая добавяте смлените орехи и разбърквате.
В подходяща тава, намазана с олио и поръсена с малко брашно, изсипвате сместа за кекса.
Слагате да се пече на 200 градуса в предварително загрята фурна.
През това време нарязвате на малки кубчета локума. От него ще ви трябват ок. 2 шепи.
След като шоколадовият сладкиш започне да се втвърдява леко, забучвате парченцата локум равномерно отгоре.
Не натискайте локума, защото той ще потъне от тежестта си, ако не е вече втвърдена сместа.
Времето за печене е ок. 30 мин. Проверете с клечка, преди да го изключите.
След като кексът се охлади леко, го намажете в течен шоколад.
Разрежете шоколадовия кекс с локум и орехи, след като е изстинал напълно.