Начин на приготвяне
Маслото се разтопява и се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се малко мляко, 1 бр. жълтък и малко брашно. Разбърква се добре. Прибавят се останалото мляко, 1 бр. жълтък и брашното с бакпулвера.
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Сместа се изсипва в кексове форма, намаза с масло и посипана с брашно. Пече се кексът с какао на предварително загрята фурна на 180 градуса 20 мин., след което се пече 20 мин. на 150 градуса.
Глазурата:
Шоколадът с маслото и прясното мляко се разтопява на водна баня.
Изпеченият кекс с яйца и масло се залива с глазурата и се оставя да изстине.
Вкусен Шоколадов кекс с яйца и масло!