Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с яйца и масло

Шоколадов кекс с яйца и масло

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Шоколадов кекс с яйца и масло
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
14/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Топящ се в устата шоколадов кекс, който в мислите си вече сме изяли"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 180 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 360 г
  • какао - 40 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • За глазурата
  • шоколад - 100 г
  • масло - 25 г
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се малко мляко, 1 бр. жълтък и малко брашно. Разбърква се добре. Прибавят се останалото мляко, 1 бр. жълтък и брашното с бакпулвера.

Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа.

Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Сместа се изсипва в кексове форма, намаза с масло и посипана с брашно. Пече се кексът с какао на предварително загрята фурна на 180 градуса 20 мин., след което се пече 20 мин. на 150 градуса.

Глазурата:

Шоколадът с маслото и прясното мляко се разтопява на водна баня.

Изпеченият кекс с яйца и масло се залива с глазурата и се оставя да изстине.

Вкусен Шоколадов кекс с яйца и масло!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: