Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Фагри с целина и картофи

Фагри с целина и картофи

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Фагри с целина и картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Риба фагри с картофи и целина - нетърпеливи сме да я опитаме"

Необходими Продукти

  • риба - 2 - 3 бр. фагри
  • картофи - 4 - 5 бр. полусварени
  • целина - 3 връзки
  • зехтин
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват до полуготовност в подсолена вода и се нарязват на колелца. С тях се покрива дъното на предвартелно намазнена тава. Отгоре се застилат половината цели клонки целина.

Върху канапето от зеленчуци се поставят предварително почистените и овкусени със сол, черен пипер и лимон риби. В коремите на рибите се слагат резени лимон.

Рибите се покриват с останалите клонки целина. Покрийте продуктите с алуминиево форио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 - 50 минути.

Махнете фолиото, отстранете горни слой целина и сервирайте рибата Фагри върху канапе от картофи и долния пласт целина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: