Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Руска кремсупа с картофи и целина

Руска кремсупа с картофи и целина

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руска кремсупа с картофи и целина1 / 2
02/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Нежният вкус на тази кремсупа ще изненада приятно всички лакомници"

Необходими Продукти

  • целина - 800 г корен
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • грис - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината, картофите и лукът се обелват и се режат на ситни кубчета. Чесънът се реже на ситно. В тенджера се загрява олиото и се запържва лукът за 4 минути.

Добавят се картофите и целината и се пържат на среден огън 6 минути. Добавя се литър и половина гореща вода и се вари 20 минути.

Добавя се чесънът и солта. Сваля се от огъня и се пасира. Връща се на котлона, кипва се и при постоянно разбъркване се добавя грисът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: