Начин на приготвяне
Чудесен специалитет с кайма за Коледна вечеря. Каймата се омесва с яйцето, чубрицата, кимиона и ситно нарязан магданоз. В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук, поръсен с щипка сол, да омекне.
Добавете сурови обелени и настъргани на ренде картофи, заедно с лъжица, две вода и гответе за кратко да изври водата.
Поръсете ги с балканска ръсеница и свалете от котлона да се охлади.
В тавичка върху хартия за печене, може и без нея оформете, 4 големи плоски топки от каймата. Да станат като много големи кюфтета.
Отгоре разпределете смесения лук с картофи и намажете с половин чаена лъжичка майонеза. Завършете гозбата, като поръсите с настърган кашкавал и покрийте с алуминиево фолио.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути, после свалете фолиото и запечете до златист цвят на кашкавала.
Отцедете излишната мазнина и сервирайте в чиния с гарнитура по избор! Добър апетит с Коледни кюфтета с кашкавал!