Новогодишни бисквитени бонбони

Новогодишни бисквитени бонбони

Новогодишни бисквитени бонбони
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
20/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
"Домашни бисквитени бонбони за Нова година - запазете рецептата, защото със сигурност ще ги приготвяте и по-нататък"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет, Закуска, какаови
  • масло - 150 г
  • ванилия - 1 к.л. екстракт
  • лимонова есенция - 1 к.л.
  • захаросани плодове - 100 г
  • уиски - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сок от мандарини - 50 мл
  • шоколад - 100 г кафяв
  • шоколад - 100 г бял
  • захарни перли - за декорация
  • шоколадови пръчици - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете какаовите бисквити до прахообразна консистенция.

Може да ги поставите в найлонов плик и с помощта на дървена точилка да получите желаният резултат.

Добавете маслото, което предварително е оставено на стайна температура. Отделете част /около 2 ч.л./ от маслото, за да го прибавите при разтопяването на шоколада.

Добавете захаросаните плодове, нарязани на ситни парченца.

Сложете уискито, есенциите и сока от цитрусите.

Омесете тестото. Ако не успеете да го съберете, може да добавите още малко сок от мандарини.

Оформете бисквитени топчета.

Разтопете поотделно шоколадите, като добавите по малко от маслото, на водна баня.

Потопете сладките топчета обилно в шоколад, декорирайте ги с перли и пръчици и ги оставете да се охладят.

Подредете новогодишните бисквитени бонбони в книжни капсули и поднесете готовите бисквитени бонбони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: