Начин на приготвяне
Натрошете какаовите бисквити до прахообразна консистенция.
Може да ги поставите в найлонов плик и с помощта на дървена точилка да получите желаният резултат.
Добавете маслото, което предварително е оставено на стайна температура. Отделете част /около 2 ч.л./ от маслото, за да го прибавите при разтопяването на шоколада.
Добавете захаросаните плодове, нарязани на ситни парченца.
Сложете уискито, есенциите и сока от цитрусите.
Омесете тестото. Ако не успеете да го съберете, може да добавите още малко сок от мандарини.
Оформете бисквитени топчета.
Разтопете поотделно шоколадите, като добавите по малко от маслото, на водна баня.
Потопете сладките топчета обилно в шоколад, декорирайте ги с перли и пръчици и ги оставете да се охладят.
Подредете новогодишните бисквитени бонбони в книжни капсули и поднесете готовите бисквитени бонбони.