Кокосовo тирамису веган

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Кокосовo тирамису веган
Снимка: Ivelina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
21 мин.
Общо
21 мин.
Порции
4
"Веган кокосово тирамису, което се приготвя за по-малко от половин час - и за толкова се хапва"

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 200 г кисело или Рикота с висока масленост
  • растителна сметана - 200 мл (кокосово мляко/ сметана)
  • пудра захар - 75 г или сироп от агаве
  • кокос - 50 г настърган
  • бишкоти - 16 бр.
  • компот от кайсии - 250/300мл течност за сиропиране
  • кайсии - 3/4 бр.
  • кокосов ликьор - 25 мл за аромат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокосовото тирамису е вкусно изкушение, без сурови яйца в крема - лесен, бърз и много свеж десерт!

Практичен десерт с бишкоти, който трябва да бъде приготвен предварително и да бъде персонализиран, както искате! Предлагам ви да го приготвите поне два или три часа предварително, ще бъде по-вкусно.

Ако ползвате сметана, първо, разбийте сметаната с пудрата захар до твърдост, добавете кокосовото мляко (или киселото мляко) и намалете скоростта ѝ .

Добавете настъргания кокос (ако ползвате кокосово мляко, може още да добавите), разбъркайте с шпатула от долу нагоре до получаване на плътен крем.

Ако решите да ползвате кокосово мляко (или кокосова сметана), просто ги разбъркайте в купа с шпатула и добавете кокосовите стърготини и получавате кокосов крем.

Пригответе си бишкотите, като ги изрежете, колкото трябва, според форма, в която ще ги редите.

Вземете стъклен съд и поставете малко крем на дъното, след което поставете бишкотите, напоени с компота и ликьора.

Изсипете кокосовия крем и след това поръсете с настърган кокос и парченца нарязани кайсии.

Повторете последователността до повърхността на стъкленият съд.

Украсете повърхността на тортата с бишкоти с парчета кайсии и кокос. Оставете в хладилника поне 3 часа и се насладете на вкусното веган кокосово тирамису!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: