Веган Тирамису Фъдж

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Веган Тирамису Фъдж
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16
"Вкусът на това тирамису Фъдж не може да се опише - просто трябва да се опита"

Необходими Продукти

  • За кафения слой
  • вода - 110 мл
  • кашу - 40 г накиснато
  • еспресо - 1 шот 40 мл*
  • кокосово брашно - 35 г
  • какао - 25 г
  • мед - 50 г агаве или кленов сироп
  • кокосово масло - 20 г
  • вино - 2 или 3 с.л. или друг алкохол
  • За маскарпоне крема
  • вода - 125 мл
  • кашу - 90 г накиснато
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л. или сок от лайм
  • сол - щипка
  • мед - 50 г, агаве или кленов сироп
  • кокосово масло - 40г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

*Може да използвате и разтворимо кафе: 1 - 2 с.л, само не забравяйте да увеличите количеството на водата на 150 мл.

Блендирайте съставките за кафения слой до гладка консистенция и изсипете в тавичка, покрита с хартия за печене.

Разпределете добре и оставете на страна.

Блендирайте съставките и за маскарпоне крема, имайте предвид, че се получава доста по течен от предишния слой, не се притеснявайте.

Изсипете върху слоя с кафето и сложете във фризера за 2 часа.

Поръсете с какао, нарежете и можете да изберете къде да държите фъджа.

Аз сложих половината във фризера за по-сладоледено усещане, а другата - в хладилника, там веган тирамису фъдж става доста по-creamy, така че изберете кой вариант предпочитате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Можем само да ти се възхищаваме на винаги изпипаните рецепти.
21.12.2020 13:03
1
1
Покажи всички подкоментари