Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Картофена крем-супа с гъби

Картофена крем-супа с гъби

AqAq
Новак
182836
Картофена крем-супа с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Може да опитате десетки кремсупи, но никога няма да забравите вкуса на тази нежна картофена кремсупа с гъби"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • гъби - 200 - 250 г пресни
  • бульон - 1 кубче гъбен
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • лимони - 1 резен
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • копър - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете с бульона в достатъчно вода. След това ги пасирайте в тенджерата с бульона

В отделен съд с маслото задушете почистените и нарязани гъби. Когато са готови, ги снемете от котлона и добавете счуканата скилидка чесън.

Сипете към пасираните картофи и овкусете със сол, черен пипер, лимонов сок. По желание кум супата може да се добави и 1 ч.л. джинджифил на прах.

Накрая добавете накълцания копър и поднесете крем-супата с гъби с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: