Пиле с грах и чушки яхния

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
11
32
554
2
13/01/2021
"Любима яхния от пиле с грах и чушки - цялото семейство я очаква с нетърпение"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца303
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от кокошка се прави на порции, измива се добре, слага се в тенджера с вода да се вари за около 5 мин. След това водата се изсипва, налива се олио и се запържва.

Щом пилешкото се запържи, се изважда и в мазнината от него се изсипват зеленият фасул, грахът, морковът, лукът и камбите.

Наливат се 200 мл топла вода, поръсва се с черен пипер. Зеленчуците се оставят да се задушат. Щом водата изври, се добавят брашното и червеният пипер.

Ароматната яхния се разбърква, доливат се 4-5 ч.ч. топла вода и се овкусява с чубрица.

След 15-20 мин. в тенджерата се връща пилешкото и се посолява. Пилешката яхния се готви до сваряване на продуктите и сгъстяване.

Малко преди тенджерата да се дръпне от котлона, се сипва кетчупа и се разбърква. Вари се за още няколко минути.

Получава се много вкусна пиле с грах и чушки яхния!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар