Начин на приготвяне
Месото от кокошка се прави на порции, измива се добре, слага се в тенджера с вода да се вари за около 5 мин. След това водата се изсипва, налива се олио и се запържва.
Щом пилешкото се запържи, се изважда и в мазнината от него се изсипват зеленият фасул, грахът, морковът, лукът и камбите.
Наливат се 200 мл топла вода, поръсва се с черен пипер. Зеленчуците се оставят да се задушат. Щом водата изври, се добавят брашното и червеният пипер.
Ароматната яхния се разбърква, доливат се 4-5 ч.ч. топла вода и се овкусява с чубрица.
След 15-20 мин. в тенджерата се връща пилешкото и се посолява. Пилешката яхния се готви до сваряване на продуктите и сгъстяване.
Малко преди тенджерата да се дръпне от котлона, се сипва кетчупа и се разбърква. Вари се за още няколко минути.
Получава се много вкусна пиле с грах и чушки яхния!